فهرست همه مطالب
1
برای پیشگیری از بیماری کرونا در محیط کار، رعایت چه نکاتی ضروری است؟
مقدمه: ویروس کرونا نیز همانند سایر ویروس‌های بیماری‌زای تنفسی نظیر انفلوانزا می‌تواند به سادگی از انسان به انسان منتقل شود، لذا مسؤولان بهداشتی هر منطقه و هر کشوری باید برای جلوگیری از شیوع آن اقدامات ویژه ای را انجام دهند. علاوه براین، تمامی بخش های جامعه اعم از مشاغل، ادارات و کارمندان و ... باید نقش خود را در جلوگیری از پخش شدن این ویروس انجام دهند.


آیا امکان انتقال ویروس کرونا از طریق بسته های پستی وجود دارد؟
مقدمه: بیماری کووید 19 یک بیماری جدید است که علم پزشکی و بهداشت هنوز در مورد آن اطلاعات کاملی به دست نیاورده است. سوالات بسیار زیادی در مورد راه های انتقال این بیماری وجود دارد. این سوال مطرح است که آیا امکان انتقال ویروس کرونا از طریق بسته های پستی وجود دارد؟


دوره نهفتگی بیماری کرونا چقدر است؟ آیا ویروس کرونا در زمان نهفتگی هم قابل انتقال به دیگران است؟
مقدمه: کرونا ویروس، خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که عامل ایجاد بیماری های عفونی نظیر سارس، مرس و کووید-19 هستند. دوره‌ی نهفتگی به فاصله‌ی زمانی بین ورود ویروس به بدن و شروع علائم بالینی بیماری گفته می‌شود. دانستن دوره‌ی نهفتگی بیماری به مسؤولان بهداشتی و درمانی در کنترل کردن افراد حامل ویروس که علائم بالینی ندارند، کمک می‌کند تا از گسترش ویروس توسط این افراد به سایرین جلوگیری کنند. حال این سوال مطرح می شود که دوره نهفتگی بیماری چقدر است و آیا ویروس کرونا در دوره نهفتگی هم قابل انتقال به دیگران است؟


آیا استرس باعث افزایش سرعت ابتلای مردم به بیماری کرونا یا وخیم تر شدن وضعیت بیماری می شود؟
مقدمه: این روزها با وجود اقداماتی که برای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا انجام شده است، همه‌گیری این بیماری موجی از استرس را در بین مردم ایجاد کرده است. مقدار کم این استرس می‌تواند به واکنش‌های مثبت و درست در مقابل بحران بیماری منجر شود، ولی اگر مقدار آن زیاد شود یا ادامه پیدا کند، چه اثراتی دارد؟


آیا ویروس کرونا از طریق نیش حشرات منتقل می شود؟
مقدمه: در حال حاضر بررسی های مختلفی به دنبال پیدا کردن سرمنشاء و میزبان ویروس کرونا هستند. از آنجایی که حشرات نیز یکی از بیماری‌زا‌ترین موجودات بوده و منشأ انتقال بسیاری از بیماری ها به انسان هستند، این سوال مطرح می شود که آیا احتمال انتقال بیماری ویروس کرونا (کووید 19) از طریق نیش حشرات نیز وجود دارد؟


برای ضد عفونی کردن دست ها، اشیا و سطوح جهت پیشگیری از بیماری کرونا، از چه نوع الکلی استفاده نماییم؟
مقدمه: اتانول، ایزوپروپیل و متانول سه نوع الکل متداول و در دسترس هستند. اتانول و ایزوپروپیل کاربرد فراوانی در تولید مواد ضدعفونی کننده داشته و از طریق حل کردن چربی ها و پروتئین ها، قادرند باکتری ها و ویروس ها را از بین ببرند. حال این سؤال مطرح می شود که الکل صنعتی چیست و آیا برای ضد عفونی کردن دست ها و سطوح، می توان علاوه بر الکل طبی، از الکل صنعتی نیز استفاده کرد؟


آیا ویروس کرونا می تواند باعث ایجاد تشنج در افراد مبتلا شود؟
مقدمه: عفونت های ویروسی می‌توانند باعث ایجاد تشنج یا تحریک آن در افراد مختلف خصوصا افراد مستعد یا مبتلا به صرع شوند. در کودکان نیز وجود تب‌ به هر علتی (مانند عفونت های‌ ویروسی) می تواند باعث ایجاد تشنج یا ‌تحریک‌ آن شود. با توجه به نقش تحریک کنندگی ویروس ها در ایجاد تشنج، حال پرسش این است که آیا ویروس کرونا می تواند باعث ایجاد تشنج در افراد مبتلا شود؟


آیا کبد چرب می تواند زمینه ابتلا به ویروس کرونا را فراهم کند یا وضعیت بیمار را بدتر کند؟
مقدمه: این روزها ویروس کرونا به یکی از بحران‌های عمده برای سلامت جهان تبدیل شده است، و در مورد آن ناشناخته ها و ابهامات زیادی وجود دارد. یکی از گروه های در معرض خطر ابتلا به این ویروس، افراد با بیماری های زمینه ای هستند. در مورد این ویروس این سوال مطرح شده است که آیا ابتلا به کبد چرب می تواند احتمال ابتلا به ویروس کرونا را بیشتر کند یا وضعیت بیمار را بدتر کند؟


آیا استعمال دخانیات تاثیری در افزایش احتمال ابتلا به بیماری کرونا (کووید 19) دارد؟
مقدمه: ویروس کرونا از جمله عوامل بیماری زای تنفسی هستند که ممکن است از یک سرماخوردگی خفیف تا بیماری های شدیدتری را باعث شوند. عوامل زمینه ای متفاوتی (مانند بیماری های قلبی و عروقی و دیابت) می توانند روند طبیعی بیماری را تغییر دهند. در این زمینه این سوال مطرح می شود که با توجه به درگیرشدن دستگاه تنفسی و ریه ها در بیماری کرونا، آیا استعمال دخانیات (شامل سیگار، قلیان و نظایر آن)، می تواند در روند پیشرفت این بیماری تاثیرگذار باشد؟


آیا مصرف کورتون (دسته ای از داروها) باعث افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا می‌شود؟
مقدمه: کورتیکواستروییدها (نام دیگر کورتون ها) مانند بتامتازون، دگزامتازون، پردنیزولون و... در کنترل و درمان بیماری های مختلف کاربرد دارند. برخی افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی نظیر آرتریت روماتویید، لوپوس، ام اس، و بیماری التهابی روده ممکن است ناچار به استفاده از این داروها باشند. سؤالی که مطرح می شود این است که آیا مصرف کورتون باعث افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا می‌شود و ممکن است افراد علایم شدیدتری را تجربه کنند؟


آیا در زمان همه گیری ویروس کرونا می توان به مراکز دندانپزشکی مراجعه کرد؟
مقدمه: ویروس کرونا از طریق انتقال مستقیم مانند سرفه، عطسه، قطرات تنفسی و انتقال از طریق مخاط مانند تماس با غشاهای مخاطی دهان و بینی منتقل می شود. این ویروس می تواند از طریق بزاق هم منتقل شود و حفره‌ی دهان می تواند یک مسیر انتقال بالقوه فرد به فرد باشد. با توجه به راه‌های انتقال ذکر شده، پرسش این است که آیا در زمان همه گیری ویروس کرونا می توان به مراکز دندانپزشکی مراجعه کرد؟


چطور الکل 96 تا 99 درصد را به الکل 70 درصد برای ضدعفونی کردن تبدیل کنیم؟
مقدمه : بررسی ها نشان می دهد که برای غیرفعال سازی موثر ویروس (در مدت زمان 1 دقیقه) می توان از ضدعفونی‌کننده های متداول مانند الکل طبی 70 درصد استفاده کرد. الکل طبی با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی، میکروب ها (باکتری‌ها و ویروس‌ها و قارچ ها) را از بین می‌برد. اتانول بهترین الکل برای ضدعفونی کردن با درصد خلوص 70 درصد می باشد. برای ایجاد اثر ضدعفونی‌کنندگی در الکل حتما بایستی درصدی آب به الکل 96 تا 99 درصد اضافه شود. خاصیت از بین بردن پروتئین داخلی میکروب ها توسط الکل در بازه غلظتی 60 الی 70 درصدی الکل بیشترین کارایی را دارد. با افزایش درصد الکل بالاتر از 70 درصد این اثر الکل کاهش می یابد.


آیا احتمال انتقال ویروس کرونا از انسان به حیوان وجود دارد؟
مقدمه: بر اساس شواهد موجود، ویروس کرونا از انسان به انسان منتقل و باعث انتشار بیماری می‌شود. تاکنون، شواهدی مبنی بر اینکه سگ‌ها یا حیوانات خانگی بتوانند ویروس را به انسان منتقل کنند، وجود ندارد. حال پرسش این است که آیا ویروس کرونا می‌تواند از انسان آلوده به حیوان منتقل شود؟


آیا افراد بهبود یافته از کووید 19 می‌توانند باز هم ویروس را منتقل کنند و ناقل بیماری باشند؟
مقدمه: با توجه به نوپدید بودن عفونت ناشی از کرونا ویروس 2019، سوالات بسیار زیادی در مورد این ویروس مطرح است. بیشتر مطالعات صورت گرفته در مورد کووید 19، بر ویژگی های اپیدمیولوژیکی، بالینی و رادیولوژیکی بیماران مبتلا به عفونت متمرکز شده است. سوال بسیار مهمی که ممکن است برای همگان پیش بیاید این است که آیا افراد بهبود یافته از کرونا ویروس 19 می توانند باز هم ویروس را منتقل کنند و ناقل بیماری باشند؟


آیا واکسنی برای پیشگیری از بیماری کووید 19 وجود دارد؟
مقدمه: همه‌گیری ویروس کووید 19 تهدید جدی برای سلامت و اقتصاد بین‌المللی است، به همین دلیل تولید واکسن در پیشگیری از این ویروس برای کنترل آن ضروری است.


Buffered solutions versus 0.9% saline for resuscitation in critically ill adults and children



Colloids versus crystalloids for fluid resuscitation in critically ill people



Liberal versus conservative fluid therapy in adults and children withsepsis or septic shock



Vasopressors for hypotensive shock



1
< >