شواهد موجود در پاسخ به این سوال:
در حال حاضر شواهد مشخصی که ثابت کند احتمال ابتلای بیماران مصرف کننده کورتون به ویروس کرونا بیشتر است، وجود ندارد. البته تحقیقات در این زمینه درحال انجام است. مطالعات قبلی نشان داده اند بیمارانی که کورتون مصرف میکنند، در خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت های مختلف از جمله عفونت های باکتریایی، ویروسی و قارچی قرار دارند. لذا به طور کلی میتوان گفت استعداد ابتلا به عفونت های مختلف در این بیماران بیشتر است.
نتیجه گیری:
از آن جا که مصرف کورتون باعث سرکوب ایمنی افراد می شود، میتوان گفت افراد مصرف کننده، مستعد ابتلا به عفونت های مختلف از جمله ویروس کرونای جدید هستند. لذا این افراد باید بیش از سایرین اقدامات محافظتی و پیشگیرانه را انجام داده (لینک به اقدامات پیشگیرانه) و کمتر خود را در معرض بیماری قرار دهند. همچنین در صورت ایجاد علایم اولیه بیماری ویروس کرونا (لینک به علایم بیماری) بهتر است هرچه سریع تر با پزشک خود مشورت نمایند.
منابع:
1· https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses
2· https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/specific-groups/high-risk-complications.html
3· https://www2.hse.ie/conditions/coronavirus/at-risk-groups.html
4· https://www.mayoclinic.org/steroids/art-20045692
5· https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4751577/
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران